[U] + POWERON != working usbboot

Kristoffer Ericson kristoffer.ericson at gmail.com
Sat Jan 16 16:46:32 EST 2010


Its fixed, my problem was caused by my host gcc (not mipsel-...) compiling
the stage1/2 files which of course doesnt work.
Took awhile to notice though.

On Sat, 16 Jan 2010 22:28:23 +0100
David Reyes Samblas Martinez <david at tuxbrain.com> wrote:

> Just to make sure , I have not tested myself yet , but Mirko has send
> a mail recently about this been fixed.
> Did you use that ones?
> http://downloads.qi-hardware.com/software/images/Ben_NanoNote_2GB_NAND/2010-01-13/
> Regards
> 
> 2010/1/16 Kristoffer Ericson <kristoffer.ericson at gmail.com>:
> > Greetings,
> >
> > Well it wasnt bricked just being stubborn as always about
> > entering usbboot mode. Anyhow I reflashed with the latest bootloader supplied
> > by qi-hardware.com. It works fine, however Im still not able to do [U]+POWERON
> > and reflash.
> > It enters usbboot mode alright but when running usbboot -c "boot" I get
> > the same issue as I had earlier(see log below).
> > I thought it might be due to the stage1/2 files so I downloaded and compiled
> > xburst but getting same output. I earlier had updated the usbboot tool with same result.
> >
> > I thought this was fixed? Or did I miss something?
> >
> > For me personally (with major usbboot troubles) it would simplify my
> > life a great deal.
> >
> > Best wishes
> > Kristoffer
> >
> > usbboot - Ingenic XBurst USB Boot Utility
> > (c) 2009 Ingenic Semiconductor Inc., Qi Hardware Inc., Xiangfu Liu, Marek Lindner
> > This program is Free Software and comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
> >
> > Now checking whether all configure args valid: YES
> > Current device information:
> > CPU type is Ingenic XBurst Jz4740
> > Crystal work at 12MHz, the CCLK up to 252MHz and PMH_CLK up to 84MHz
> > SDRAM Total size is 32 MB, work in 4 bank and 16 bit mode
> > Nand page per block 128, Nand page size 4096, ECC offset in OOB 12, bad block offset in OOB 0, bad block page 127, use 1 plane mode
> >  Execute command: boot
> >  CPU data: JZ4740V1
> >  CPU not yet booted, now booting...
> >  Loading stage1 from '/usr/share/xburst-tools/xburst_stage1.bin'
> >  Download stage 1 program and execute at 0x80002000
> > Error - can't retrieve XBurst CPU information: -110
> > [root at boggieman xburst-tools_0.0+200906]#
> >
> >
> > --
> > Kristoffer Ericson <kristoffer.ericson at gmail.com>
> >
> > _______________________________________________
> > Qi Developer Mailing List
> > Mail to list (members only): developer at lists.qi-hardware.com
> > Subscribe or Unsubscribe: http://lists.qi-hardware.com/cgi-bin/mailman/listinfo/developer
> >
> 
> 
> 
> -- 
> David Reyes Samblas Martinez
> http://www.tuxbrain.com
> Open ultraportable & embedded solutions
> Ben NanoNote, Arduino, Openmoko
> Hey, watch out!!! There's a linux in your pocket!!!
> 
> _______________________________________________
> Qi Developer Mailing List
> Mail to list (members only): developer at lists.qi-hardware.com
> Subscribe or Unsubscribe: http://lists.qi-hardware.com/cgi-bin/mailman/listinfo/developer


-- 
Kristoffer Ericson <kristoffer.ericson at gmail.com>




More information about the discussion mailing list


interactive