mplayer broken?

kyak bas at bmail.ru
Wed Apr 4 04:22:53 EDT 2012


mplayer -vo fbdev works just fine (considering i copied 
staging_dir/target-mipsel_uClibc-0.9.33/usr/lib/libX*.so to /usr/lib)

Running mplayer with jz47xx_vid crashes mplayer -\

On Wed, 4 Apr 2012, David Kuehling wrote:

>>>>>> "kyak" == kyak  <bas at bmail.ru> writes:
>
>> Hi David,
>
>> I also got the same problem with mplayer.
>
>> At first, i can't get rid of X11 lib dependencies.
>
>> I added --disable-xmga --disable-xshape --disable-xinerama in
>> Makefile, but still mplayer binary wants libX11.so.6.
>
> Strange, well a workaround would be to remove libX11 from your staging
> dir :)
>
>> When i provided that lib to mplayer (libX11.so.6 is available in
>> staging_dir somewhere), it segfaults. So i can only help by confirming
>> the same problem exists for me, i didn't investigate further
>
> What does 'mplayer -vo fbdev' (i.e. no hardware acceleration) do on your
> system?
>
> BTW just got an idea about what *could* be wrong.  Had a lot of
> segfaults on openwrt recently with code that dlopen()ed libraries with
> some unresolved symbols, resulting jumps to address 0.  The hw
> acceleration jz47xx_vid is dlopened and could be the culprit.  Going to
> do some more debugging the next days.
>
> cheers,
>
> David
> -- 
> GnuPG public key: http://dvdkhlng.users.sourceforge.net/dk.gpg
> Fingerprint: B17A DC95 D293 657B 4205  D016 7DEF 5323 C174 7D40
>




More information about the discussion mailing list


interactive